ΕΘΝΙΚΑ - ΔΙΕΘΝΗ (2267)

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ
«Το πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την προσέλκυση και στήριξη των επενδύσεων, αποκαλύπτεται από τον τρόπο με τον οποίο ακύρωσε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία για την κατασκευή υδατοδρομίων και την ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνα», τονίζει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακύρωσε το νόμο 4146/2013, που έδινε τη δυνατότητα σε ιδιώτες επενδυτές να αναλάβουν την κατασκευή και αδειοδότηση υδατοδρομίων, κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο του 2016, νομοσχέδιο με το οποίο επέβαλλε η κατασκευή των υδατοδρομίων να γίνει από το Δημόσιο και οι άδειες να εκδίδονται στο όνομα φορέων του δημοσίου. Έκτοτε, η τύχη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αγνοείται, αν και η πρόθεση της κυβέρνησης, όπως υποστηρίζει ο κ. Κόνσολας, ήταν να παρεμποδίσει και να παγώσει κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον ή δραστηριότητα. «Ουσιαστικά, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει απαντήσεις στο ερώτημα για ποιο λόγο επιβάλλει την κατασκευή υδατοδρομίων από το Δημόσιο ή φορείς του και αποκλείει ιδιώτες επενδυτές ή ακόμα και τη λύση της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Πολύ περισσότερο, όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι του Δημοσίου για να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των υδατοδρομίων», αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου. Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο ζήτημα, όχι μόνο δεν καθιστούν ελκυστική τη χώρα μας για επενδύσεις, αλλά στέλνουν ένα απόλυτα αρνητικό μήνυμα.
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την επιλογή του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.
Εκατοντάδες Μυκονιάτες, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν ενεργά στο κάλεσμα του Δήμου Μυκόνου, της ΚΔΕΠΠΑΜ και του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης , στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που στόχο έχουν την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικού ήθους. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη. Σκοπός των δράσεων που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Μυκόνου, είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ποδηλατάδα για τους μικρούς μας φίλους στο Γιαλό, με σημείο εκκίνησης μπροστά από το Ξενοδοχείο Λητώ και σημείο τερματισμού το Δημαρχείο. Στη συνέχεια, στο χώρο κάτω από το Δημαρχείο, σειρά είχε το κουκλοθέατρο, όπου έλαβε δράση η Κέλλυ Δοβέλλου με τις κούκλες της, ψυχαγωγώντας τα παιδιά. Παράλληλα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, πρόσφερε τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν βόλτες κατά μήκος του Γιαλού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέραν της πολύ επιτυχημένης ποδηλατάδας, το ενδιαφέρον του κόσμου τράβηξαν και τα νέα οικολογικά ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας BMWi, τα οποία ήταν σταθμευμένα έμπροσθεν του Δημαρχείου Μυκόνου και υπήρχαν εκπαιδευμένα άτομα που παρείχαν όλες τις πληροφορίες στο κοινό.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής που έγιναν θεσμός πραγματοποιούνται και φέτος, για 11η συνεχή χρονιά.
Τις τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων ευρωπαϊκών και εθνικών εποπτικών Αρχών για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά είχα την ευκαιρία να στηλιτεύσω με παρέμβασή μου στις 31/8/2017 ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και αυτό γιατί ενώ τα ύποπτα δείγματα μολυσμένων αυγών είχαν ήδη ληφθεί από τις 15 Μαΐου τελικά τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών λήφθηκαν στις 7 Αυγούστου!!!
Με αφορμή τις εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες (14 - 17/9/2017) για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. και απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:
Με τη στήριξη του Δήμου Μυκόνου και την επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες η πρώτη έκθεση χειροποίητης μαχαιροποιείας με τίτλο ''Εκεί όπου το σφυρί, το ατσάλι και η φωτιά γεννούν την τέχνη'', στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ τα χειροποίητα μαχαίρια, θα εκτίθενται στο κοινό για 8 ημέρες. Η είσοδος είναι δωρεάν και επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες (άνω των 18 ετών). Το ''παρών'' στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, η Πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ κ. Ανδριανή Κουφού και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Σημειώνεται ότι η εν λόγω έκθεση, φιλοξενείται στην Αίθουσα Συριώτη, πίσω από τη Μητρόπολη, στη χώρα της Μυκόνου.
Στη σέντρα έβγαλε τον ΕΦΕΤ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στις 12/9/2017 ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή τη συζήτηση για το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά. Ο Νότης Μαριάς ο οποίος και πάλι ήταν ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στη συζήτηση για τα μολυσμένα, με το επικίνδυνο παρασιτοκτόνο fipronil, αυγά, που κυκλοφόρησαν κατά εκατομμύρια σε 22 χώρες της Ευρώπης, στηλίτευσε την αδιαφορία των αρμόδιων Αρχών σε Βέλγιο και Ολλανδία να λάβουν έγκαιρα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Και αυτό διότι παρότι το διατροφικό σκάνδαλο ήταν εκεί γνωστό ήδη από τα τέλη του 2016 εντούτοις τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών λήφθηκαν τον Αύγουστο του 2017.
Στις 3 Σεπτέμβρη 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήγγειλε την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, του ΠΑΣΟΚ. Εκατό τριανταένα χρόνια, όμως, πριν από αυτό το πολιτικό γεγονός, στις 3 Σεπτέμβρη 1843, η Ελλάδα σύσσωμη στάθηκε μπροστά στο ανοιχτό βιβλίο της Μοίρας και έγραψε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης πολιτικής ιστορίας της. Αυτό που έχει καθορίσει την 3η Σεπτέμβρη, δεν είναι η μεγάλη κίνηση που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως η 3η Σεπτέμβρη του 1843.
Καθώς ξεκινά πλέον ουσιαστικά η τέταρτη χρονιά της πενταετούς θητείας της Ευρωβουλής ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς καταγράφει τριπλή πρωτιά στην Ευρωβουλή: Πρώτος μεταξύ των 751 Ευρωβουλευτών με 1937 ομιλίες και 2599 τροπολογίες και πρώτος μεταξύ των 21 Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Ειδικότερα:
Σελίδα 1 από 162
HomeΕΘΝΙΚΑ - ΔΙΕΘΝΗ Top of Page