ΕΘΝΙΚΑ - ΔΙΕΘΝΗ (2327)

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ
Λίγες μέρες πριν την 75ή επέτειο της κορυφαίας αντιστασιακής πράξης των Ελλήνων στο Γοργοπόταμο, Βρετανοί και Γάλλοι Ευρωβουλευτές συνεπικουρούμενοι από Γερμανούς και Ρουμάνους συναδέλφους τους υπερψήφισαν κατάπτυστη τροπολογία με την οποία αφαίρεσαν κάθε αναφορά στις Γερμανικές Αποζημιώσεις από την Έκθεση του Πρόεδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά.
Πρωτοβουλία του ΤΕΕ για έμπρακτη συμπαράσταση στους πολίτες της Δυτικής Αττικής – ο τεχνικός κόσμος αναλαμβάνει δράση αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στα σπίτια της περιοχής της Μάνδρας
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πολυδύναμο Ιατρείο στο Καστελλόριζο, λόγω της έλλειψης προσωπικού, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι, ενώ οι οργανικές θέσεις στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης, φαινομενικά δείχνουν ότι έχουν καλυφθεί, στην πραγματικότητα, όμως, κάποιοι που τις κατέλαβαν, αποσπάστηκαν σε άλλες θέσεις με αποτέλεσμα το Ιατρείο να είναι υποστελεχωμένο. Αυτή τη στιγμή, υπηρετεί μία ιατρός με την ειδικότητα καρδιολόγου, μια ειδικότητα απόλυτα απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών στο νησί. Σε λίγο καιρό, όμως, αποχωρεί, αφού έρχεται νέος αγροτικός γιατρός. Θεωρητικά στο Καστελλόριζο υπάρχουν δύο θέσεις γιατρών, με τη διαφορά βέβαια ότι ο δεύτερος γιατρός έχει αποσπαστεί εδώ και 8 χρόνια στην Αττική. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό για το θέμα των αποσπάσεων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η πρακτική να καταλαμβάνονται οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ακριτικά νησιά και στη συνέχεια αυτοί που τις καταλαμβάνουν να αποσπώνται σε άλλες δομές δημόσιας υγείας, τη στιγμή, μάλιστα, που δεν λειτουργεί και η διαδικασία των μετατάξεων. Παράλληλα, αναδεικνύει την έλλειψη δυνατότητας απλών αιματολογικών εξετάσεων στο νησί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Ρόδο και να παραμένουν εκεί αφού δεν υπάρχουν δρομολόγια επιστροφής την ίδια ημέρα.
Να τεθούν υπό τον αυστηρό έλεγχο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή το Eurogroup, η τρόικα και η ΕΚΤ ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 15/11/2017. Αφού συνεχάρη την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια κα O’ Reilly για το εξαιρετικό της έργο ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «ο ρόλος του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή είναι καθοριστικός για τη διαφάνεια και τον έλεγχο κακοδιοίκησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην παρούσα φάση είναι καθοριστικό να επεκταθεί ο έλεγχος αυτός και σε άλλα όργανα όπως
Την υποκρισία Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ για τα «Luxleaks» και τους «φορολογικούς παράδεισους», καυτηρίασε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24\7 και στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, στις 15/11/2017. Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», στηλιτεύοντας για ακόμη μία φορά την υποκρισία και τη διγλωσσία του απερχόμενου Πρόεδρου του Eurogroup και στο θέμα των offshore, τόνισε ότι «δεν μπορεί να είσαι Πρόεδρος του Eurogroup, όπως είναι ο Ντάισελμπλουμ, να επιβάλλεις σκληρή φορομπηχτική πολιτική στην Ελλάδα και ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών» της Ολλανδίας να δημιουργείς «φορολογικούς παράδεισους», δηλαδή « να έχεις στήσει ένα μαγαζί στην Ολλανδία και να μαζεύεις όλο το χρήμα εκεί».
Στην Ευρωβουλή έφερε χθες 15/11/2017 το ζήτημα των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και τα υπόλοιπα μέρη της πατρίδας μας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς. Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί θεμέλιο λίθο της πολιτικής μας. Διότι ο πλανήτης καταστρέφεται, διότι προκαλούνται θεομηνίες και φυσικές καταστροφές με πολλά θύματα». Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όπως ακριβώς συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στην Ελλάδα όπου τουλάχιστον 15 συμπατριώτες μου, έχασαν άδικα τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική. Έτσι για άλλη μια φορά μια υποβαθμισμένη περιοχή όπως η Μάντρα θρηνεί τα θύματά της. Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων δυστυχώς για άλλη μια φορά απεδείχθη περίτρανα». Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον άδικο χαμό των συμπατριωτών μας, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους τους, εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών και ζητούμε κύριε Χόγκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δρομολογήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως οι πλημμυροπαθείς».
Παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα αιολικά πάρκα στην Νότια Καρυστία, επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR TV Λαμίας, στις 12/11/2017.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το γεγονός ότι «το 50% του αιολικού δυναμικού πεδίου της χώρας θα εγκατασταθεί στη Νότια Καρυστία, σε μια περιοχή η οποία είναι πάρα πολύ μικρή», διότι θα προκύψουν μεγάλα προβλήματα στην τοπική οικονομία, αφού υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί η τοπική γεωργία και κτηνοτροφία, οι τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και, το κυριότερο, θα προκληθούν περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

«Ενώ στο Αλιβέρι παράγονται περίπου 400 μεγαβάτ» επισήμανε ο Νότης Μαριάς στη Νότια Καρυστία σχεδιάζεται η παραγωγή «1050 μεγαβάτ ηλεκτρικού ρεύματος και αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι άδικο για την περιοχή, διότι πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει αναλογική κατανομή των φορτίων, που πρέπει να παράγονται σε όλη την Ελλάδα».
Παρέμβαση για τα περίφημα Paradise Papers και την αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο σήμερα 14/11/2017. Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι στην ημερήσια διάταξη, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και παγκοσμίως. Οι πολυεθνικές, οι ολιγάρχες και οι διάφοροι μεγαλοσχήμονες, αξιοποιώντας την ισχύουσα νομοθεσία και τα νομοθετικά κενά, μεταφέρουν κάθε χρόνο τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους γλιτώνοντας δισεκατομμύρια φόρων». Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το φορολογικό dumping και ο επιθετικός φορολογικός σχεδιασμός, είναι καθημερινό φαινόμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ολλανδία του Ντάισελμπλουμ, το Λουξεμβούργο του Γιούνκερ και η Μάλτα είναι χώρες που παρέχουν κίνητρα φοροαποφυγής στις διάφορες πολυεθνικές. Οι αποκαλύψεις των LuxLeaks, των Panama Papers, των Paradise Papers απλά αποδεικνύουν δημόσια αυτό που είναι ευρέως γνωστό. Ότι οι πλούσιοι φοροδιαφεύγουν και τα γνωστά υποζύγια, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι, πληρώνουν φόρους». Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο στη συζήτηση Επίτροπο Π. Μοσκοβισί ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κύριε Μοσκοβισί προκαλούν αγανάκτηση στον Ελληνικό λαό οι αποκαλύψεις, ότι τουλάχιστον 130 Έλληνες μεγαλοσχήμονες βρίσκονται στα Paradise Papers ενώ η τρόικα και οι δανειστές καταληστεύουν τον Ελληνικό λαό. Πρέπει επιτέλους οι πολυεθνικές να φορολογούνται στις χώρες όπου βγάζουν τα κέρδη τους».
Με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου.

Εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των προαπελθόντων μελών της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιφορά της Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής προς τα γραφεία της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου στα Σεπόλια, η οποία πλαισιώθηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.
Μεγάλη εκδήλωση για τα 30 χρόνια του erasmus+ διοργανώνει η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή σε συνεργασία με το ΙΚΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων σε συνεργασία με το ΙΚΥ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα

«30 χρόνια Erasmus+»

την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 – 15:00, στο χώρο της Σχολής

Θεσσαλονίκης 151, Καλλιθέα (στο σταθμό του Ηλεκτρικού "Καλλιθέα").

Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση να δηλώσουν συμμετοχή
Σελίδα 1 από 167
HomeΕΘΝΙΚΑ - ΔΙΕΘΝΗ Top of Page