Πλήθος κόσμου στην ομιλία του Νότη Μαριά για τα κόκκινα δάνεια στη Θεσσαλονίκη 02-11-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Imperial palace», της Θεσσαλονίκης, χθες 2/11/2017, πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την ομιλία του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή, Νότη Μαριά, για τα κόκκινα δάνεια και την ΕΚΤ. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Ημερίδας, που διοργάνωσε η Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECR Group), με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών επί του θέματος και την παρουσίαση νομικών και πολιτικών προτάσεων, για τη λύση του κεντρικού αυτού προβλήματος της Ελληνικής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Στην Ημερίδα, επίσης, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις, από τη Δικηγόρο παρ’ Εφέταις - ΔΣΑ, κ. Αμαλία Σαραντοπούλου με θέμα: «Δάνεια με ρήτρα ελβετικού φράγκου: Τελευταίες εξελίξεις- Μέσα άμυνας δανειολήπτη» και από τη Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω - ΔΣΘ κ. Ινώ Τσιρίδου με θέμα: «Οφειλές Φυσικών Προσώπων και Επιχειρήσεων: Δυνατότητες Προστασίας».


Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Οραήλογλου. Στην Ημερίδα παρευρέθησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Περβανάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης και Υποψήφιος Πρόεδρος για το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Φωτιάδης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων «η Συσπείρωση» Βασίλης Παρτάλης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρώην βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στην ομιλία του ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη της σύγκρουσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για το θέμα των κόκκινων δανείων και στις απευθείας αντιπαραθέσεις των Επικεφαλής, αυτών των δύο Κορυφαίων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Ο κ. Ντράγκι καλεί τις τράπεζες να λάβουν πιο σκληρά μέτρα όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια και προσπαθεί να επιβάλλει την εγγραφή επιπλέον αυξημένων προβλέψεων στους ισολογισμούς των τραπεζών, εντός των επομένων ετών. Αυτό, σύμφωνα με τον Νότη Μαριά, είναι ένας μοχλός πίεσης προς τις τράπεζες να ξεφορτωθούν «άρον-άρον» τα κόκκινα δάνεια και να τα ξεπουλήσουν «όσο-όσο», στα «κοράκια».

Επί του θέματος, επειδή αντέδρασε η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας (κάτι που δεν έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος), ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ταγιάνι διεμήνυσε στον κ. Ντράγκι ότι δεν ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΚΤ να ρυθμίσει τους κανόνες με τους οποίους θα ξεφορτωθούν, ουσιαστικά, τα κόκκινα δάνεια οι Τράπεζες και ότι σε αυτό είναι συν νομοθέτης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη επισήμανε ο Νότης Μαριάς, ο οποίος εξέφρασε και την απορία του για το γεγονός ότι αυτή, η τόσο σημαντική εξέλιξη, δεν αξιοποιείται από το Μαξίμου.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής συνεχίζοντας τόνισε ότι ο Αντόνιο Ταγιάνι προειδοποίησε τον Μάριο Ντράγκι ότι εάν δεν σεβαστεί τις αρμοδιότητες του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο επιθυμεί ομαλές κοινωνικές εξελίξεις στο θέμα των κόκκινων δανείων, θα υπάρξει διαθεσμική κρίση. «Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που λέει στον Ντράγκι ως εδώ και μη παρέκει» είπε ο Νότης Μαριάς και τόνισε «πρέπει να απαιτήσουμε από τον κύριο Στουρνάρα να πάρει θέση και προφανώς μια θέση σαν αυτή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας». Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ενημέρωσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ότι μετά από πρωτοβουλία του διεξάγεται τον ερχόμενο Ιανουάριο ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζήτηση για το θέμα των υπερχρεώσεων και των κρυφών χρεώσεων των Ελληνικών τραπεζών, επί των συναλλαγών μέσω pos, πιστωτικών καρτών κλπ, καθώς και των χρεώσεων επί των καταναλωτικών και άλλων δανείων.
Διαβάστηκε 50 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΕΘΝΙΚΑ - ΔΙΕΘΝΗΠλήθος κόσμου στην ομιλία του Νότη Μαριά για τα κόκκινα δάνεια στη Θεσσαλονίκη 02-11-2017 Top of Page