ΚΑΛΥΜΝΟΣ (901)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Κάλυμνος, Λέρος, Πάρος, Νάξος είναι τα τέσσερα νησιά της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου που εντάσσονται στο εγκεκριμένο Στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, κατά την 4η συνεδρίαση της, στις 14/9/2017 στη Λέσβο, ενέκρινε προς χρηματοδότηση 7 στρατηγικά έργα μεταξύ των οποίων και το έργο «ΑνΔιΚατ: Καταδυτικές Διαδρομές σε Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου -Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού».
Με τον πρόεδρο της Καλυμνιακής Ένωσης Ξενοδόχων κο Νικ. Τσαγκάρη, είχε συνάντηση εργασίας σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νησί μας, όπως είναι η αεροπορική σύνδεση με το κέντρο και οι όποιες δυσχέρειες παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, η διοργάνωση του Αναρριχητικού φεστιβάλ, το πρόγραμμα ανάπτυξης περιπατητικών διαδρομών όπως και το πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μέσω του οποίου προωθείται το «Ελληνικό πρωινό». Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ιδιαίτερα θετικό και ο κος δήμαρχος τόνισε την αδιάλειπτη και αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου μας σε πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, που προωθούν την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του νησιού της Καλύμνου.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την επιβολή τριετούς απαγόρευσης θήρας στις περιοχές Καρίνα, Μεροβίγλι, Ζάρες, Άργος, Μονές και Τράχηλος στην Κάλυμνο. Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι είναι δεδομένη η ανάγκη προστασίας της πανίδας σε όλες τις περιοχές της χώρας από την ανεξέλεγκτη θήρα. Οι απαγορεύσεις και τα όρια που τίθενται, θα πρέπει, όμως, να εδράζονται σε αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια γιατί, διαφορετικά, φτάνουμε στο άλλο άκρο. Τονίζει ότι η νομιμοποιητική βάση μιας τέτοιας απόφασης δεν είναι επαρκής και σε αυτό συνηγορεί και η έγγραφη και τεκμηριωμένη διαμαρτυρία της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα και συγκεκριμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν μείωση του πληθυσμού της νησιωτικής πέρδικας στην περιοχή, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έχουν τηρηθεί ιστορικά στοιχεία καταγραφής στην Κάλυμνο και τονίζει ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλύμνου έχουν δεσμευθεί για την υλοποίηση διαχειριστικού σχεδίου, που περιλαμβάνει την εκτέλεση έργων για την ενίσχυση του πληθυσμού της πέρδικας αλλά και πρωτόκολλα απελευθέρωσης. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση θήρας επιβλήθηκε σε μία περιοχή που υπάρχει ανεξέλεγκτη βόσκηση, κάτι που, εκ των πραγμάτων, θα έπρεπε να έχει τεθεί ως πρώτη και κύρια προτεραιότητα για την προστασία της πανίδας και ζητά την επανεξέταση της απόφασης.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής εύχεται σε όλους τους μαθητές, καλή αρχή, καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και στις νέες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Κάθε νέα σχολική χρονιά συνιστά και μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών μας προς την κατάκτηση της γνώσης.
Το “παρών” έδωσε στην Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής, κ. Θωμάς Σωτρίλλης, όπου με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η 193η επέτειος της Ναυμαχίας του Γέροντα. Μία ιστορική νίκη για τον ελληνικό στόλο υπό τις οδηγίες του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη το 1824, δείχνοντας πώς παρά την υπεραριθμία του αντιπάλου, η ψυχή και η πίστη των Ελλήνων ήταν αυτά που στο τέλος επικράτησαν.
Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Καλυμνίων - Γραφείο Αθλητισμού και ο Ναυτικός Όμιλος Καλύμνου σας

προσκαλούν στις εκδηλώσεις- αγώνες για το κλείσιμο του Κολυμβητικού Καλοκαιριού 2017, στο Δημοτικό
Νέος σεισμός εντάσεως 3,5 ρίχτερ, σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 στις 10.00 το πρωί. Το επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή 9 χιλιόμετρα Δυτικά της Καλύμνου και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα, έγινε αισθητός σε Κάλυμνο και Τέλενδο.
Συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, δυο ημεδαποί ηλικίας 32 και 36 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Στην Κάλυμνο βρίσκεται από χθες, Τετάρτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος παρέστη στη έναρξη της Γιορτής Μελιού που πραγματοποιείται στο νησί, στο διήμερο 9 και 10 Αυγούστου 2017.
Στην Κάλυμνο βρίσκεται ήδη σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου για προγραμματισμένη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συναντηθεί με φορείς, πολίτες και φίλους του Κόμματος. Επίσης θα δώσει συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σελίδα 1 από 65
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page