ΚΑΛΥΜΝΟΣ (884)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

O Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, συμμετείχε σήμερα (φωτο) στην κινητοποίηση των υπαλλήλων του τοπικού παραρτήματος των ΕΛΤΑ, η οποία πραγματοποιείται λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού του. Σημειώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα και παρά τις επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές παρεμβάσεις του κου Δημάρχου -κατόπιν σχετικών οχλήσεων των υπαλλήλων- προς τους υπευθύνους των ΕΛΤΑ, το γραφείο της Καλύμνου συνεχίζει να υπολειτουργεί ουσιαστικά καθώς για την εξυπηρέτηση των πολιτών υπάρχουν 4 μόνο υπάλληλοι από 10 που ήταν παλιότερα. Ο κος Δήμαρχος στέκεται υποστηρικτικά προς τον αγώνα των εργαζομένων για την ενίσχυση του τοπικού παραρτήματος των ΕΛΤΑ σε προσωπικό, όπως τους δήλωσε ο ίδιος, και υποσχέθηκε πως θα εντείνει τις παρεμβάσεις του προς την κεντρική διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Είναι απαράδεκτη η απαξιωτική αντιμετώπιση και ουσιαστική υποβάθμιση της εξυπηρέτησης ενός νησιού όπως είναι η Κάλυμνος, με 16.500 κατοίκους, που αποτελεί κέντρο Επαρχίας, και με τουριστική κίνηση αυξημένη τους καλοκαιρινούς μήνες.
Εκδήλωση προς τιμή του συμπατριώτη μας πρώην γερουσιαστή στις ΗΠΑ, Μάικ Μπιλληράκη πραγματοποιήθηκε χτες 14/6/2017 στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου Αι Μούσαι.
Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, εύχεται σε όλους τους μαθητές που μπαίνουν από σήμερα στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους.
Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιω. Γαλουζής με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για τον Πολιτισμό κο Κάλλιστο Διακογεωργίου, για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Έπαρχος Καλύμνου κος Γ. Θεμέλαρος, από την πλευρά του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κος Μ. Ρήγας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού κος Γ. Διαμαντής, ενώ εκ μέρους του Συλλόγου Καλυμνίων Ρόδου παρευρέθηκε η Πρόεδρος κα Μαρία Βάλλα. Ο κος Διακογεωργίου δήλωσε εκ των προτέρων την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών, και μέσω του Επαρχείου Καλύμνου, στην συν-διοργάνωση αλλά και οικονομική υποστήριξη των εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι. Στη συνέχεια τέθηκαν λεπτομερέστερα οι βάσεις για τον προγραμματισμό των δράσεων –εκδηλώσεων, που αφορούν το πολιτιστικό καλοκαίρι 2017, τη Συνάντηση των Ομογενειακών Συλλόγων του εξωτερικού και εσωτερικού, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου, όσο και για το Αναρριχητικό φεστιβάλ.
Κυρία Ζλατάνη

Σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε ήδη αναφορικά με τα νέα δρομολόγια που η Εταιρεία σας έχει εκδώσει για την Κάλυμνο, σας ενημερώνω και εγγράφως ότι αυτά δεν μας βρίσκουν καθόλου σύμφωνους και ότι γινόμαστε ήδη αποδέκτες της έντονης δυσφορίας των συμπολιτών μας, όπως και των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό (πχ. Σύλλογος Ξενοδόχων κτλ).
Σας αποστέλλουμε προσωπική πρόσκληση και αφίσα για τον 1ο Διαγωνισμό Αναρρίχησης Bouldering για παιδιά Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνουμε στο Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου, το πρωί της Τρίτης 30 Μαΐου 2017. Ο διαγωνισμός θα γίνει στην πίστα αναρρίχησης του σχολείου μας και θα συμμετέχουν εκτός από τους μαθητές μας και μαθητές από το 5ο Πόλεως, το 1ο Χώρας και το 2ο Χώρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά.
Λόγο της παραπληροφόρησης τον τελευταίων ημέρων δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βορείου Αυστραλίας (Ε.Ο.Κ.Β.Α.) θα ήθελε να τοποθετηθεί οριστικά και να καταρρίψει αναλήθειες που προβλήθηκαν ως γεγονότα.
Σημαντικό βήμα για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Καλύμνου, είναι η απόφαση της Blue Star Ferries να προχωρήσει σε δρομολόγηση πέντε πλοίων εβδομαδιαίως για το καλοκαίρι και τεσσάρων για το χειμώνα, αίροντας έτσι την πολύχρονη ακινησία, λόγω συγκοινωνιακής απομόνωσης του νησιού. Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα επίμονων παρεμβάσεων του Δήμου Καλυμνίων και των Ενώσεων Καλυμνίων Ρόδου και Αττικής, στον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό και τη ναυτιλιακή εταιρεία. Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των προαναφερομένων, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blue Star κ. Μιχάλη Σακέλλη και τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Διονύσιο Θεοδωράτο, όπου, ο Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής και οι δύο Πρόεδροι, Μαρία Βάλλα και Δημήτρης Καλικάτζαρος, έθεσαν σοβαρά επιχειρήματα, για την κατάφωρη συγκοινωνιακή αδικία, που υφίσταται εδώ και χρόνια η Κάλυμνος, το τέταρτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί της Δωδεκανήσου.
Ενημερώνουμε τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας που τυγχάνουν δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων στους Δήμους, Καλυμνίων, Λέρου, Πάτμου, Αστυπάλαιας, Λειψών & Αγαθονησίου, ότι η καταβολή των σχετικών επιδομάτων για την χρονική περίοδο Μαρτίου - Απριλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 16 Μαϊου 2017. Η παρούσα θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Καλυμνίων.
Η δημιουργία ΠΟΑΥ στην Κάλυμνο με βάση την ΚΥΑ 31722/4-11-2011 δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον και στο εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης που έχουμε για την Κάλυμνο, όπως την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αναρριχητικός, καταδυτικός, αλιευτικός, κ.ά.), καθώς και στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων σε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Για αυτό υιοθετούμε πλήρως την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου και το αίτημα του Καλυμνιακού λαού. Θα εξαντλήσουμε τις παρεμβάσεις μας, ώστε να ακυρωθεί το σχέδιο υπερφόρτωσης της Καλύμνου με ιχθυοκαλλιέργειες. Πέρα των οποιωνδήποτε πιέσεων, αυτές τις μέρες θα φέρουμε το θέμα και στη Βουλή. Ο σχεδιασμός αυτός, από το 2011, θίγει πρώτιστα την Κάλυμνο, αλλά αφορά και άλλες περιοχές της Δωδεκανήσου, όπως Λέρο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Χάλκη, Σύμη, ακόμη και τη Ρόδο (Κάμειρος). Για αυτό απαιτείται η κινητοποίηση και συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, ώστε να επανασχεδιαστεί το χωροταξικό, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που θα δίνει ουσιαστικό ρόλο στους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Σελίδα 1 από 64
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page