ΚΑΛΥΜΝΟΣ (891)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Σε διαρκή κινητοποίηση βρίσκεται από το πρωί ο μηχανισμός του Δήμου Καλυμνίων, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, οι Αντιδήμαρχοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Εταιρείας ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα οι επιβάτες των πλοίων, τα οποία αδυνατούν να προσεγγίσουν το νησί της Κω, λόγω των επιπτώσεων του ισχυρού χθεσινοβραδινού σεισμού. Το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στο Δήμαρχο Καλυμνίων , τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ κο Γ. Διαμαντή με τους επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας Blue Star κους Μ. Πατέλλη και Διον. Θεοδωράτο προκειμένου να ρυθμιστούν επακριβώς όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για την μεταφορά των επιβατών προς την Κω . Η Ναυτιλιακή εταιρεία του Δήμου ΑΝΕΚ με τα πλοία της προωθεί με επιπλέον δρομολόγια όλους τους επιβάτες και τα οχήματα από τα πλοία -που προσεγγίζουν πλέον την Κάλυμνο- προς το Μαστιχάρι της Κω .
Η Sky Express ανακοίνωσε τα νέα δρομολόγια της προς Κάλυμνο που θα εξυπηρετεί από τη 1η Αυγούστου 2017.

Επίσης άνοιξε το σύστημα κρατήσεων θέσεων από 1η Αυγούστου για Αθήνα – Κάλυμνος και αντίστροφα με ναύλους από 8,90€

Τα δρομολόγια Αθήνα – Κάλυμνος & Κάλυμνος – Αθήνα θα επιχειρούν κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων του 3ου θερινού σχολείου Φυσικών Επιστημών θέλω να ευχαριστήσω όλους , όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του. Αρχικά τα παιδιά της κας Σεμ. Ψαρομπά για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος .Το συμπατριώτη μας πανεπιστημιακό Δημήτρη Χελιώτη για την οργανωτική υποστήριξη .Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Αθανασίου Μικέ ,Καλογεράκη Βασίλη ,Κλήμη Στάθη ,Σταματόπουλο Νικόλαο ,Τρικοίλη Διονύσιο ,Τσιριγώτη Γεωργία για τη συμμετοχή και σημαντική συμβολή τους στο Θερινό Σχολείο. Τους μαθητές που συμμετείχαν στηρίζοντας με τον τόπο αυτό το θερινό σχολείο Φυσικών Επιστημών, που υλοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί μας.
Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, το νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Δντή της Αστ/κής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου κο Κων/νο Κοκορόσκο. Ο κος Δήμαρχος αφού τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, έδωσε το στίγμα του νησιού της Καλύμνου, του ιδιαίτερου χαραχτήρα και της πολιτιστικής του παράδοσης. Ο κος Κοκορόσκος με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τον κο Δήμαρχο για την καθοριστική συμβολή του στη δημιουργία του Αστυνομικού Σταθμού στην Ψέριμο, του οποίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα. Τόνισε μάλιστα ιδιαίτερα τη διάθεση του για συνεργασία με τον Δήμο της Καλύμνου και το Δήμαρχο προσωπικά και ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Α.Τ. από τον προσεχή Σεπτέμβριο με την μετάθεση ανώτερου αξιωματικού, ο οποίος θα εκτελεί πλέον χρέη Διοικητού. Επίσης αναφέρθηκε στην ενίσχυση της δύναμης του Α.Τ. με επιπλέον 24 άτομα για τη θερινή περίοδο καθώς και τον εξοπλισμό του με νέο συμβατικό αυτοκίνητο. Ο Κος Δήμαρχος κλείνοντας επανέφερε το αίτημα της ίδρυσης τμήματος ασφαλείας στο νησί μας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης, κάτι για το οποίο ο κος Αστ/κός Διευθυντής εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί. Ο κος Δήμαρχος παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον κο Κοκορόσκο σε ανάμνηση της επίσκεψής του στο Δημαρχείο.
Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής με τον συμπατριώτη μας επιχειρηματία κο Γιάννη Χαλίκο και συνεργάτες του. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές του νησιού της Καλύμνου.
Το αρτιότερο, το ομορφότερο και καυστικότερο αντιπολεμικό έργο που γράφτηκε ποτέ η «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά του Γιάννη Καλαντζόπουλου. Η παράσταση βραβεύτηκε το 2016 από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως η καλύτερη παιδική παράσταση της χρονιάς.
O Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, συμμετείχε σήμερα (φωτο) στην κινητοποίηση των υπαλλήλων του τοπικού παραρτήματος των ΕΛΤΑ, η οποία πραγματοποιείται λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού του. Σημειώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα και παρά τις επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές παρεμβάσεις του κου Δημάρχου -κατόπιν σχετικών οχλήσεων των υπαλλήλων- προς τους υπευθύνους των ΕΛΤΑ, το γραφείο της Καλύμνου συνεχίζει να υπολειτουργεί ουσιαστικά καθώς για την εξυπηρέτηση των πολιτών υπάρχουν 4 μόνο υπάλληλοι από 10 που ήταν παλιότερα. Ο κος Δήμαρχος στέκεται υποστηρικτικά προς τον αγώνα των εργαζομένων για την ενίσχυση του τοπικού παραρτήματος των ΕΛΤΑ σε προσωπικό, όπως τους δήλωσε ο ίδιος, και υποσχέθηκε πως θα εντείνει τις παρεμβάσεις του προς την κεντρική διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Είναι απαράδεκτη η απαξιωτική αντιμετώπιση και ουσιαστική υποβάθμιση της εξυπηρέτησης ενός νησιού όπως είναι η Κάλυμνος, με 16.500 κατοίκους, που αποτελεί κέντρο Επαρχίας, και με τουριστική κίνηση αυξημένη τους καλοκαιρινούς μήνες.
Εκδήλωση προς τιμή του συμπατριώτη μας πρώην γερουσιαστή στις ΗΠΑ, Μάικ Μπιλληράκη πραγματοποιήθηκε χτες 14/6/2017 στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου Αι Μούσαι.
Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, εύχεται σε όλους τους μαθητές που μπαίνουν από σήμερα στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους.
Σελίδα 1 από 64
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page