Α. 70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα – Έτος Δωδεκανήσου 21-03-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Ένωση Κώων Αθηνών «ο Ιπποκράτης», με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Aπελευθέρωση των Δωδεκανήσων, συμμετείχε στις εκδηλώσεις “70 χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα”, οι οποίες συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, και την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. Ειδικότερα:


Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 έλαβε χώρα εξαιρετική εκδήλωση στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), παρουσία Αρχών, εκπροσώπων φορέων, Δωδεκανησίων της Αττικής, καθώς και πλήθος συμπατριωτών μας.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης την Κω εκπροσώπησε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Κω «Αρίων», με επικεφαλής τον Γιάννη Μαστόρο. Το χορευτικό μας συγκρότημα χόρεψε Εβραιοπούλα Κω, Πεντοζάλη Κω, Μπάλο Κω και Σιανό Σούστα Κω, με τη συνοδεία των μουσικών μας Δημήτρη Κεφαλλιανού στο βιολί και Νίκου Μάμη στο λαούτο και το τραγούδι. Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν ο Κ. Πάσχος, από την Κω, η Σοφία Ηρακλείδου, από την Χάλκη και η Ν. Μανούση.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, η καθιερωμένη Αρχιερατική Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία Αρχών, εκπροσώπων φορέων και Δωδεκανησίων της Αττικής. Το λάβαρο της Ένωσης κρατούσε ο Γιάννης Μαστόρος και ντυμένη με την τοπική ενδυμασία της Κω ήταν η Κατερίνα Κλωτσοτύρα, από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Κω «Αρίων».

Την κεντρική ομιλία μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποίησε φέτος ο συμπατριώτης μας, Ψυχίατρος και Ιστορικός, Κώστας Κογιόπουλος.
Διαβάστηκε 266 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΚΩΣΑ. 70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα – Έτος Δωδεκανήσου 21-03-2017 Top of Page