Οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου ξεκινούν από την Κω το ταξίδι τους στην αιγαιακή διατροφή και γαστρονομία 25-05-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησε σήμερα πιλοτικά από την Κω, την υλοποίηση της δράσης κηπουρών του Αιγαίου (Aegean Gardener), στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.


Από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Κω, πρόσφατα ανακαινισμένο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πόρους του ΕΣΠΑ, ξεκίνησε η υλοποίηση της δράσης κηπουρών του Αιγαίου, με τους μαθητές του σχολείου να δημιουργούν το δικό τους λαχανόκηπο. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, ο Έπαρχος Κω κ. Γιώργος Χαλκιδιός, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Δημήτρης Χαματζόγλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Τσακίρης και κ. Ευρυδίκη Νάκη, η επικεφαλής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, κ. Χάιντι Λαζάνη και ο διευθυντής του Περιφερειακού Φυτωρίου Ν.Α. κ. Νίκος Ρένεσης.

Οι μαθητές, σε συνεργασία με τα στελέχη του Περιφερειακού Φυτωρίου, δημιούργησαν στην αυλή του σχολείου τους, τον δικό τους μικρό λαχανόκηπο, παρακολουθώντας παράλληλα τη διαδικασία φύτευσης λαχανοκομικών φυτών, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τους παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας. Οι μαθητές αφού φύτευσαν τα λαχανοκομικά φυτά στον κήπο τους, τα πότισαν και δεσμεύτηκαν πως θα τα φροντίζουν μέχρι να βγάλουν καρπούς.

Σκοπός της δράσης Aegean Gardener είναι να μυήσει τους μικρούς μαθητές από πολύ νωρίς στην Αιγαιακή Διατροφή και τα οφέλη της, μέσα από την παραγωγή παραδοσιακών λαχανοκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας τοπικούς σπόρους. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν τον κύκλο της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών, προκειμένου να εξελιχθούν σε εν δυνάμει αγρότες του μέλλοντος, που θα στηρίξουν την τοπική παραγωγή, καλλιεργώντας τοπικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Διαβάστηκε 235 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΚΩΣΟι μικροί κηπουροί του Αιγαίου ξεκινούν από την Κω το ταξίδι τους στην αιγαιακή διατροφή και γαστρονομία 25-05-2017 Top of Page