ΛΕΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ (623)

Τελευταία νέα από την Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς.

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση Περιφερειακών και τοπικών οδών Ν. Λέρου», στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκίνησαν στο νησί της Λέρου οι εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Μία παράσταση για παιδιά από 6 έως 106 ετών! «…Γεννιέμαι κάθε μέρα σε τόσους διαφορετικούς τόπους, γεννιέμαι κάθε φορά που κάποιος θέλει να διηγηθεί μια ιστορία και, εκεί κατοικώ. Κατοικώ την μνήμη!.. Αλλά δεν ξέρουν όλοι να το κάνουν αυτό. Μόνο μερικοί κατέχουν την μυστηριώδη δύναμη να σε μαγεύουν. Μόνο μερικοί κατέχουν… την τέχνη να διηγούνται. Μια φορά και ένα καιρό… η αρχή είναι πάντα ίδια. Και έπειτα λέξεις, λέξεις, μονάχα λέξεις. Αλλά ανάλαφρες… τόσο για να πετάξουν μέχρι τα αστέρια και από εκεί, να επιστρέψουν ξανά. Για να φέρουν μια χούφτα κοσμικής σκόνης… μέχρι μέσα στην καρδιά σου.» Παίζουν:
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με επιστολή του που απεύθυνε στον «Όμιλο ΥΓΕΙΑ», χαιρετίζει την πρωτοβουλία και ευχαριστεί για τη συνεχή προσφορά των εθελοντών του ομίλου που κάθε καλοκαίρι από το 2013 έως και εφέτος (2017), προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου και συγχρόνως προσφέρουν στους Δήμους ιατρικό εξοπλισμό - μηχανήματα.
«Η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη Λέρο ως χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού», επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Τουρισμού για την ανυπαρξία σχεδίου, αλλά και δράσεων για την τουριστική προβολή της Λέρου και για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων από το μεταναστευτικό στον τουρισμό του νησιού.
Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να επανέλθω για μία ακόμη φορά σε ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, και δεν είναι άλλο από την – κατά τα φαινόμενα – δρομολογημένη εξομοίωση των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αυτούς της ηπειρωτικής χώρας.
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που κατάφεραν την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Η ολοκλήρωση του πρώτου σημαντικού στόχου της ζωής σας, για αρκετούς από εσάς, είναι γεγονός. Κάποιοι πετύχατε την πρώτη επιλογή σας, άλλοι τη δεύτερη κι άλλοι δεν ήσασταν και τόσο τυχεροί. Σε όλους έχω να πω, πως ο αγώνας της ζωής τώρα ξεκινά και να είστε προετοιμασμένοι για να γευτείτε τις χαρές της και να υπερνικήσετε τα εμπόδια της. Να μη ξεχνάτε πως είστε το μέλλον της Λέρου και σας θέλουμε όλους γερούς και δυνατούς, για να χτίσετε τη δική σας ιστορία και να γίνετε παράδειγμα για τους επόμενους. Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς σας για τη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στους εκπαιδευτικούς σας που κατάφεραν να σας μεταλαμπαδεύσουν με το πλέον ορθότερο τρόπο τις γνώσεις τους. Καλή αρχή στους νεοεισαχθέντες φοιτητές. Εύχομαι να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την ευκαιρία που σας δίνετε και να εξελιχθείτε σε λαμπρούς επιστήμονες. Η δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά, θα είμαστε δίπλα σας να σας στηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο είναι εφικτό. Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!
Οι τουριστικές εκθέσεις αποτελούν ένα αδιαμφισβήτητο εργαλείο προβολής του κάθε τόπου. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε συμμετοχή του Δήμου μας, σε αυτές, αφενός κρίνεται, απολύτως επιβεβλημένη, αφετέρου δε, απαιτεί πολύ σοβαρή δουλειά και προετοιμασία, σε ετήσια βάση.
Στην τύχη του έχει αφεθεί ο Τομέας ΕΚΑΒ στη Λέρο. Δεν ενισχύθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό παρά τον αυξημένο όγκο εργασίας.
Σελίδα 1 από 45
HomeΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ Top of Page