ΛΕΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ (633)

Τελευταία νέα από την Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς.

«Το νησί της Πάτμου έχει ως δυνατό του στήριγμα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θέλω να μεταφέρω την αναγνώριση της συμβολής σας στο νησί μας». Με αυτή τη φράση απευθύνθηκε ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη κατά την προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, στο ιστορικό κτίριο της Περιφέρειας στην Ρόδο. Ο κ. Φλεβάρης, Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων καθώς και Περιβάλλοντος – Χωροταξίας είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο για τα ακόλουθα έργα:
Η παρουσίαση της εκπονούμενης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μελέτης για την επέκταση του Λιμανιού στα Πηγάδια και ενημέρωση πάνω σε όλα τα ανοικτά θέματα του νησιού, έγινε το βράδυ της Πέμπτης, σε μια πολύ ζωντανή σύσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου, υπό τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, διευρυμένη με φορείς και μεγάλο αριθμό πολιτών.
Στην υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων, με σκοπό την υλοποίηση δύο μεγάλων λιμενικών έργων, που αναβαθμίζουν σημαντικά τις λιμενικές υποδομές της Πάτμου, προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος του νησιού, Γρηγόρης Στόικος.
Στην έγκριση των όρων δημοπράτησης των έργων «Καθαρισμός δικτύου αποχέτευσης απορροής ομβρίων υδάτων οικισμού Σκάλας Πάτμου» και «Ηλεκτροφωτισμός Γηπέδου Παστίδας», προέβη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην συνεδρίαση της Πέμπτης, 19 Οκτωβρίου 2017, μετά την έγκρισή των μελετών και των τευχών δημοπράτησής τους, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Την άμεση ανάγκη στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών με ιατρό γενικής ιατρικής αλλά και παιδίατρο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Αυτή τη στιγμή, όπως τονίζει ο Βουλευτής, οι ανάγκες της δημόσιας υγείας καλύπτονται από γιατρό που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Η λύση αυτή που έχει επιλεγεί εξ ανάγκης είναι προσωρινή και το νησί μπορεί να μείνει χωρίς γιατρό, όταν λήξει η θητεία του συγκεκριμένου γιατρού ή αν αποχωρήσει ή μετατεθεί. Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι στο νησί ζουν κοντά στα 200 παιδιά, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι απαιτούνται και υπηρεσίες Παιδιάτρου, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας να δει την προοπτική της τροποποίησης του οργανισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών, προκειμένου, η μία από τις δύο θέσεις γιατρών που προβλέπονται, να είναι ειδικότητας Παιδιάτρου και να προκηρύξει τη θέση.
Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο όπου ο Δήμαρχος Λέρου ταξιδεύει πολύ συχνά στην Αθήνα για την επίλυση προβλημάτων και την διεκδίκηση των αυτονόητων, (συντελεστές ΦΠΑ, πρόσληψη ιατρών, αξονικός τομογράφος, Αγκυροβόλιο Αλίντων, διαδημοτικές συνεργασίες, Τουρισμός, κ.α.), στη Λέρο συμβαίνει το εξής παράδοξο:
Τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη επισκέφτηκε την Δευτέρα 9.10.2017 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, σχετικά με την κατάργηση κινήτρων στους ιατρούς του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (2.10.2017) ο κ. Κόλιας συμμετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το πρόγραμμα "Τεχνική Βοήθεια για τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα", με θέμα την ενίσχυση της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ πιλοτικών νησιωτικών Δήμων μέσω της υλοποίησης του προγράμματος ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (IMC).
Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια απολογία του προέδρου της ένωσης ξενοδόχων κ. Μαθιουδάκη, η Δημοτική Αρχή Λέρου έχει να επισημάνει τα εξής:

Α) Χαιρετίζουμε την δημόσια παραδοχή του κ. Μαθιουδάκη, δηλαδή ότι πράγματι, η υπάλληλος του, κατεύθυνε το λεωφορείο του Δήμου με τους τουριστικούς πράκτορες στο ξενοδοχείο του, αντί να ακολουθήσει το χρονικά περιορισμένο πρόγραμμα και να τους δείξει τα αξιοθέατα της Λέρου.

Β) Η εξήγηση που δίνει ο κ. Μαθιουδάκης για την κατεύθυνση του λεωφορείου με τους τουριστικούς πράκτορες στο ξενοδοχείο του, και τα περί «ικανοποίησης φυσικών αναγκών» των ανθρώπων αυτών, μόνο ως αστεία μπορεί να εκληφθεί… Η Αγ. Μαρίνα κ. Μαθιουδάκη έχει πολλά και αξιόλογα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία πωλούν νερά, καφέ, και το κυριότερο: έχουν άψογες τουαλέτες! Όμως, ακόμη και αν θέλουμε να πιστέψουμε τα όσα λέει ο κ. Μαθιουδάκης, του υπενθυμίζουμε ότι πριν το ξενοδοχείο του, υπάρχει άλλο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, οι ιδιοκτήτες του οποίου με χαρά θα προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους τουριστικούς πράκτορες! Εκτός κι αν ο κ. Μαθιουδάκης θεωρεί ότι το ξενοδοχείο του έχει το αποκλειστικό προνόμιο «ικανοποίησης φυσικών αναγκών», γεγονός το οποίο αν όντως ισχύει, δεν τον τιμά ιδιαίτερα.
Tην Παρασκευή 22.9.2017, ομάδα 13 ατόμων με επικεφαλής τον κ. Graeme Neill (Sunvil Holidays), αποτελούμενη από τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Λέρο, (ταξίδι εξοικείωσης), στοχεύοντας στη μέγιστη προβολή του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού μέσω των ξένων ΜΜΕ.

Μεταξύ αυτών, ήταν και τουριστικοί πράκτορες του γνωστού Τ.Ο. Sunvil Holidays της Αγγλίας, με σκοπό την γνωριμία με το τουριστικό προϊόν της Λέρου και την ταυτόχρονη ενίσχυση των ταξιδιωτικών κρατήσεων από την αγορά της Μ. Βρετανίας. Ο εν λόγω Τ.Ο. ειδικεύεται στην οργάνωση διακοπών (χωρίς all inclusive πακέτα), σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου, αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Ζουμπούλη, στο πλαίσιο αξιολόγησης σχετικών υποβληθέντων αιτημάτων, για τη διοργάνωση φιλοξενίας δημοσιογραφικών αποστολών εκπροσώπων ξένων ΜΜΕ, διαμορφωτών κοινής γνώμης αλλά και Τ.Ο’s, προβάλλοντας παράλληλα και τους άξονες της τουριστικής προβολής του ΕΟΤ, όπως αυτές εξειδικεύονται από τη μελέτη της στρατηγικής του ΕΟΤ.

Το πρόγραμμα επίσκεψης των τουριστικών πρακτόρων - δημοσιογράφων, ήταν χρονικά περιορισμένο (ώρα άφιξης 12.00 - ώρα αναχώρισης 14.30), διότι αυθημερόν έπρεπε να αναχωρήσουν με προορισμό γειτονικά νησιά, και περιελάμβανε μεταξύ άλλων ξενάγηση στα αξιοθέατα της Λέρου με λεωφορείο του Δήμου μας. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων προθυμοποιήθηκε να ξεναγήσει τους φιλοξενόμενους, τοποθετώντας ως ξεναγό υπάλληλο του ξενοδοχείου του.

Δυστυχώς, με μια πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά της Λέρου, η υπάλληλος - υπεύθυνη ξενάγησης που όρισε ο κ. Μαθιουδάκης, αντί να ακολουθήσει το πρόγραμμα ξενάγησης στα αξιοθέατα του νησιού μας, προτίμησε να κατευθύνει το λεωφορείο του Δήμου στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του προέδρου ξενοδόχων, και ούτε λίγο ούτε πολύ, να "ξεναγήσει" τους δημοσιογράφους και τους τουριστικούς πράκτορες στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του προέδρου κ. Μαθιουδάκη!

Αποτέλεσμα του εν λόγω συμβάντος ήταν, οι άνθρωποι αυτοί να μην δουν όλα τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Λέρου, παρά μόνο το κάστρο, και να φύγουν από το νησί μας έχοντας "εικόνες" από το... ξενοδοχείο του προέδρου κ. Μαθιουδάκη!
Σελίδα 1 από 46
HomeΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ Top of Page