Ο Δήμος και οι κάτοικοι των Λειψών ευχαριστούν θερμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 28-02-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Δήμος και οι κάτοικοι των Λειψών ευχαριστούν θερμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ιδιαίτερα τον Αν. Υπουργό κο Βίτσα για τη στελέχωση του ΠΠΙ Λειψών με οπλίτη γιατρό. Ύστερα απ την επίσκεψή μου στο γραφείο του, είχε δεσμευτεί προσωπικά και τελικά ικανοποίησε το πολύ σημαντικό αίτημα μας για μόνιμο γιατρό.


Ο οπλίτης γιατρός θα έχει όλες τις αρμοδιότητες ενός αγροτικού και θα καλύψει το κενό όσο διαρκεί η θητεία του (7 μήνες), με δυνατότητα ολοκλήρωσης της θητείας του αγροτικού και μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας (άλλους 5 μήνες).

Το προηγούμενο διάστημα, το Υπουργείο Υγείας και η 2η ΥΠΕ συνεργάστηκαν με το Υπ. Άμυνας ώστε να κατατεθεί και ψηφιστεί ο σχετικός νόμος (ν.4361/2016, αρθ 8) που δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να κάνουν το αγροτικό τους, παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία, σε ιατρεία που οι θέσεις των αγροτικών ιατρών έμεναν κενές για πολλά χρόνια.

Η επιμονή και η συνεχής προσπάθεια μας με συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε στο παρελθόν, με επιστολές αλλά και με απευθείας συναντήσεις με δύο Υπουργούς Υγείας (Κουρουμπλής, Ξανθός) ανταμείφθηκαν. Οφείλουμε να συγχαρούμε και τα δύο Υπουργεία για τον ρεαλισμό που επέδειξαν και ο οποίος έφερε αυτό το θετικότατο αποτέλεσμα, σε μια περίοδο που το πρόβλημα έμοιαζε άλυτο.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι η τρανή απόδειξη ότι η νησιωτικότητα απαιτεί ειδικές πολιτικές και ότι όταν αυτές εφαρμόζονται, τότε και μόνον τότε λύνονται τα προβλήματα και προκύπτουν αίσια αποτελέσματα. Η ιδιαιτερότητα των μικρών νησιών, πέραν της νομικής κατοχύρωσης θα πρέπει να εμπεδωθεί απ όλους τους φορείς που έχουν κανονιστικές αρμοδιότητες για να πάψει η οριζόντια αντιμετώπιση η οποία εκ των πραγμάτων οδηγεί σε ανισότητες.

Θεωρούμε ότι όσο αυστηρή είναι η κριτική μας σε άλλα ζητήματα τόσο θα πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι καλό συμβαίνει ως απόρροια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και αποφάσεων, υπηρετώντας πάντα την αλήθεια και το κοινό συμφέρον, απαλλαγμένοι από κάθε είδους δεσμεύσεις ή ιδιοτέλεια.
Διαβάστηκε 307 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙΟ Δήμος και οι κάτοικοι των Λειψών ευχαριστούν θερμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 28-02-2017 Top of Page