Η Ανακύκλωση ως διανησιωτική δράση 10-03-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί θέμα σοβαρό ειδικά για εμάς τους νησιώτες που βρισκόμαστε μακριά από τα ΚΔΑΥ (κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών). Η εφαρμογή της ανακύκλωσης βοηθάει στην μείωση των υλικών που καταλήγουν σε ΧΑΔΑ ή στους ΧΥΤΥ όπου αυτοί λειτουργούν σωστά. Η μεταφορά-αποστολή των υλικών προς τα ΚΔΑΥ είναι το δεύτερο σημαντικό μέρος της πράξης αφού έχει προηγηθεί το πρώτο ( διαλογή, μείωση όγκου, καταγραφή και ζύγιση για στατιστικούς λόγους) .Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να αποφέρει έσοδα στους Δήμους και θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.


Η αποστολή των υλικών που έγινε στις 7 Μαρτίου με την συμμετοχή φορέων , ιδιωτών, μαθητών, εκπαιδευτικών από την Σύμη, την Κάλυμνο, την Λέρο, τους Λειψούς την Πάτμο και το Αγαθονήσι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παίρνουμε τα παρακάτω συμπεράσματα:

Α) Όταν καταλάβουμε το περιβαλλοντικό όφελος της ανακύκλωσης θα βρούμε τον τρόπο της εφαρμογής.

Β)Οι κάδοι και η πρέσα δεν είναι απαραίτητα για την εφαρμογή αν υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση και θέληση από τους καταναλωτές.

Γ)Η γνώση μπορεί να ταξιδέψει και το παράδειγμα των Λειψών, που κατέχουν την πρώτη Θέση στην Ελλάδα στην ανακύκλωση και καθαρότητα υλικών, να φανεί χρήσιμο σε όλους μας.

Δ)Η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινάει στα σχολεία, από τα νηπιαγωγεία και να μεταφέρεται στο σπίτι ως βίωμα από τα παιδιά προς τους γονείς.

Ε)Η κατανάλωση των συσκευασμένων προϊόντων, η ορισμένη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών- ηλεκτρονικών συσκευών και ο σημερινός τρόπος ζωής της υπερκατανάλωσης αφήνουν υπόλοιπα χρήσης που πρέπει να διαχειριστούμε με σοφία και ώριμη σκέψη για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

Στ)Η Συνεργασία του Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την ΟΙΚΟ ΠΑΤΜΟΣ στα θέματα βιωματικής ενημέρωσης στα σχολεία , όπου αυτό είναι εφικτό, αποδίδει καρπούς με πραγματικά στοιχεία και δεδομένα.

Ποιοι συνεργάστηκαν για να γίνει αυτή η δράση μεταξύ των νησιών. Η «ΟΙΚΟ ΠΑΤΜΟΣ», προκειμένου να τηρηθεί ορθά η διαδικασία από την αρχή μέχρι τέλους . Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Blue Star Ferries, ως χορηγός στην μεταφορά των υλικών από τα Δωδεκάνησα προς τον Πειραιά. Η ANEK SEA LINES στον τομέα της μεταφοράς Κάλυμνος –Πάτμος.

Η Συμπλοιοκτησία της οικογένειας Γρύλλη από την Πάτμο, στον τομέα της μεταφοράς Λειψοί –Πάτμος. Οι οργανωτές της εθελοντικής ομάδας Let’s do it Greece , νέοι άνθρωποι με ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος.
Διαβάστηκε 322 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙΗ Ανακύκλωση ως διανησιωτική δράση 10-03-2017 Top of Page