Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα στη Βουλή για τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας στην Πάτμο 06-04-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη νομιμότητα λειτουργίας εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας στην Πάτμο.


Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση λειτουργεί χωρίς την άδεια του Δήμου, ο οποίος έχει προτείνει άλλο χώρο για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

ενώ το Τμήμα Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης αναπτυξιακού χωρικού σχεδιασμού Δωδεκανήσου, με το υπ αριθ. 249/7.4.2016 έγγραφό του, ζήτησε την άμεση διακοπή της συγκεκριμένης δραστηριότητας της εταιρείας στη Χώρα Πάτμου και αρνήθηκε τη χορήγηση άδειας.

Τονίζει ότι το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι μείζον και αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν πρόκειται για μικρούς μαθητές. Το Υπουργείο οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, από τη στιγμή, μάλιστα, που προτείνεται εναλλακτική λύση για την εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Δήμο και την τοπική κοινωνία, σε χώρο ο οποίος δεν προκαλεί παρόμοια προβλήματα.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι διενεργήθηκε και έλεγχος από κλιμάκιο της ΕΕΤΤ και ζητά το πόρισμα και τα αποτελέσματα του ελέγχου, ενώ ζητά από το Υπουργείο να επιταχύνει τη διαδικασία αδειοδότησης στο χώρο που έχει προτείνει ο Δήμος Πάτμου για να μεταφερθεί εκεί η εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να απομακρυνθεί από το κτίριο του ΟΤΕ, που γειτνιάζει με το Νηπιαγωγείο.
Διαβάστηκε 271 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙΕρώτηση του Μάνου Κόνσολα στη Βουλή για τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας στην Πάτμο 06-04-2017 Top of Page