Έγκριση συμμετοχής αιρετών σε τουριστικές εκθέσεις 21-08-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι τουριστικές εκθέσεις αποτελούν ένα αδιαμφισβήτητο εργαλείο προβολής του κάθε τόπου. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε συμμετοχή του Δήμου μας, σε αυτές, αφενός κρίνεται, απολύτως επιβεβλημένη, αφετέρου δε, απαιτεί πολύ σοβαρή δουλειά και προετοιμασία, σε ετήσια βάση.


Συνεπώς, οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν παρίστανται στις τουριστικές εκθέσεις, απλά και μόνο, γιατί δύναται να τους καλύπτει τα έξοδα ο Δήμος Λέρου. Η όλη παρουσία των αιρετών του Δήμου μας εκεί, θα πρέπει να προϋποθέτει σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, εξειδικευμένες γνώσεις, σε ό,τι αφορά στο τουριστικό προϊόν, αλλά και σε επίπεδο γνώσης της γλώσσας της χώρας, στην οποία πραγματοποιείται η κάθε έκθεση, για να υπάρχει αμεσότητα στις συζητήσεις. Πάνω από όλα όμως, κρίνεται απολύτως αναγκαίο να υπάρχει εκ των προτέρων, συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με φορείς του νησιού και βέβαια η φυσική παρουσία κάποιων εκ των εκπροσώπων τους εκεί.

Σύλλογος ξενοδόχων, σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων, εμπορικός σύλλογος και επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά κυρίως εκπρόσωποι πρακτορείων, θα πρέπει να συνεργάζονται και να συναποφασίζουν από κοινού με το Δήμο Λέρου, για την παρουσία μας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον θα αποτελούν μέλη της τουριστικής επιτροπής. Είναι αδιανόητο η τουριστική επιτροπή να μην απαρτίζεται από τους παραπάνω φορείς.

Η παρουσία μας επίσης, στις τουριστικές εκθέσεις, δεν μπορεί να αρκείται στο μοίρασμα ενός άψυχου φυλλαδίου. Θα πρέπει να διέπεται από βασικές αρχές, που εξαντλούν στο έπακρο τις δυνατότητές μας για προβολή του νησιού, προσελκύοντας έτσι το μεγαλύτερο δυνατό ενδιαφέρον των επισκεπτών της κάθε έκθεσης. Η Πάτμος, ακόμα και οι γειτονικοί Λειψοί, θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση στις πρακτικές που ακολουθούν στο θέμα αυτό. Ενδεχομένως θα ήταν πολύ σημαντικό αν επιδιώκαμε να συνεργαστούμε με αυτά τα νησιά εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους, αν θέλουμε κι εμείς να επιτύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στο κομμάτι της παρουσίας και συμμετοχής μας στις τουριστικές εκθέσεις. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλύπτει σχεδόν πάντα, τα έξοδα των περιπτέρων. Σε συνεργασία με τα γειτονικά μας νησιά, (Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου), θα μπορούσαμε να έχουμε κοινή παρουσίαση σε μουσική, χορό και τραγούδι.
Διαβάστηκε 106 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙΈγκριση συμμετοχής αιρετών σε τουριστικές εκθέσεις 21-08-2017 Top of Page