ΡΟΔΟΣ (3276)

Τελευταία νέα από την Ρόδο.

Η Δεύτερη Μουσική Κυριακή στις 23 Ιουλίου ήταν ακόμα μία μοναδική βραδιά για το πλήθος κόσμου που την απόλαυσε στον υπέροχο προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου Μαγίστρου. Η μαγεία του χώρου σε συνδυασμό με την μαγεία των μελωδιών που ακούστηκαν από τους πραγματικά εξαίρετους μουσικούς, κράτησε τον κόσμο καθηλωμένο μέχρι αργά το βράδυ. Στο 1ο μέρος της συναυλίας το Zohar Fresco Trio, ταξίδεψε το κοινό με πρωτόγνωρα συναρπαστικά και πολύπλοκα ακούσματα κρουστών, που συνόδευε με την μοναδική μελωδική ερμηνεία του στο τραγούδι ο Zohar Fresco, περιζήτητος κρουστός μουσικός σε παγκόσμιο επίπεδο. Μαζί του ο Mark Mushayev, ένας επίσης εξαιρετικός κρουστός από το Ισραήλ και ο Χρήστος Μπάρμπας , δεξιοτέχνης του νέυ και ιδρυτής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στην Καταλονία της Ισπανίας.
Στον τρίτο πια χρόνο της θητείας μας, ο Γιάννης Μαχαιρίδης έβγαλε και Δελτίο Τύπου! Δελτίο Τύπου “προκάτ” που είχε έτοιμο πριν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφού είχε ήδη προσυνεννοηθεί και με τους νέους του, εμφανώς στενοχωρημένους, συντρόφους. Αυτά παθαίνει όποιος πάει γυρεύοντας να ανακαλύψει θέμα εκ του μη όντως, απλά για να κάνει αισθητή την παρουσία του, στερούμενος παντελώς επιχειρημάτων και προτάσεων, αδύναμος να υποστηρίξει με στοιχειώδη σοβαρότητα τα «επιτεύγματα» της δικής του θητείας. Γελοιοποιείται. Αφού λοιπόν περάσαμε την βάσανο των φωνασκιών του Γιάννη Μαχαιρίδη, μάθαμε ότι υποβαθμίζεται το Περιφερειακό Συμβούλιο όταν έχει θέματα εκτός ημερησίας διάταξης!
Με στόχο την θωράκιση και την αναβάθμιση των τριών λιμενικών εγκαταστάσεων της Ρόδου, σε Ακαντιά, Αγγέλους και Κολόνα, με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και κανονισμούς, βάσει του Διεθνούς Κώδικα ISPS, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διαθέτει πόρους ύψους 3.526.127,24 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Η περιφερειακή αρχή του Νοτίου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Τουρισμού, που μέχρι σήμερα έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, αποφάσισε να ζητήσει την συνδρομή της κυβέρνησης για την συνέχιση του πλάνου προώθησης του τουρισμού των νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, την διετία 2018 – 2019.
«Με εθνική ενότητα και αγώνα διεκδικούμε δίκαιη λύση για το Κυπριακό και διαφυλάσσουμε το αγαθό της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε»

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου για τις επετείους: - της 24ης Ιουλίου 1974, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, - της 20ής Ιουλίου 1974, ημέρα εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στη μαρτυρική Κύπρο
Η Πέππα ξυπνάει έχοντας δει ένα υπέροχο όνειρο. Μια όμορφη μέρα ξεκινά με τους φίλους της. Παιχνίδι, τραγούδι, χορός, μα η δυνατή επιθυμία της να ζήσει το όνειρο της, τους οδηγεί σε πολλές περιπέτειες. Στην υπαίθρια Γιορτή της Χαράς που διοργανώνει η Μαντάμ Γαζέλα, η ατμόσφαιρα μαγεύει όλα τα παιδιά, όμως η Πέππα νιώθει ακόμα απογοήτευση για το ανεκπλήρωτο όνειρο της. Μπορεί μια ξαφνική βροχή να φέρει τη χαρά και να κάνει τη ζωή υπέροχη σαν όνειρο ? Μέσα από ιστορίες της παιδικής καθημερινότητας, οι αγαπημένοι χαρακτήρες μαζί με τους μικρούς θεατές, θα παίξουν, θα γελάσουν, θα τραγουδήσουν, θα προβληματιστούν και…θα κυνηγήσουν τα όνειρα τους !!! Το έργο πραγματεύεται τη δύναμη του ονείρου στην τρυφερή παιδική ηλικία και την πραγματοποίηση του μέσα από σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης. Μία παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα με τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους ήρωες που όμως συνυπάρχουν αρμονικά και δίνουν σημασία στην έννοια της φιλίας και στην αξία της οικογένειας . Με κοστούμια σε σουρεαλιστική κλίμακα, εντυπωσιακούς φωτισμούς και σκηνικά, διαδραστικό παιχνίδι και μουσική επένδυση ειδικά ενορχηστρωμένη για τις ανάγκες της, η παράσταση μυεί τα παιδιά στην μαγική ατμόσφαιρα του θεάτρου. Ένα υπερθέαμα που θα κάνει κάθε παιδί να αγαπήσει το θέατρο και τον κόσμο του από την πρώτη στιγμή και να μείνει χαραγμένη στην μνήμη του.
Ανάδοχο για την λειτουργία του απέκτησε το έργο του Φράγματος Γαδουρά Ρόδου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου διενήργησε για τον σκοπό αυτό, αρχής γενομένης τον Μάιο του 2016. Το μεγαλύτερο έργο της τελευταίας εικοσαετίας στο Αιγαίο, καθίσταται πλέον εκτός από τεχνικά ολοκληρωμένο, λειτουργικό και ανταποδοτικό, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της τοπικής κοινωνίας. Η σύμβαση για την εκτέλεση της παροχής υπηρεσιών με τίτλο «Καθημερινή Διαχείριση, Λειτουργία και Συντήρηση του έργου: Ύδρευση Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά», υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ Γιάννη Μαργιώλου. Αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών αποτελεί η αποδοτική λειτουργία, συντήρηση, επισκευή, παρακολούθηση και συνολική ευθύνη της Καθημερινής Διαχείρισης, Λειτουργίας και Συντήρησης του έργου: Ύδρευση Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά, η αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των Εγκαταστάσεων, και η μέριμνα για τις εγκαταστάσεις του περιβάλλοντος χώρου.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου – RhodesMRC ανακοινώνει την επιτυχή έναρξη του προγράμματος “RhodesMRC Embassy”. Μετά από δύο μήνες προετοιμασίας, το πρόγραμμα RhodesMRC Embassy κατάφερε να εξασφαλίσει την επίσημη υποστήριξη ενός σημαντικού αριθμού πρεσβειών ξένων κρατών στην Αθήνα.
Ανακοίνωση για τις περιοχές της Ρόδου στις οποίες θα διακόπτεται καθημερινά η υδροδότηση, εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

H ΔΕΥΑ Ρόδου ενημερώνει στα πλαίσια της χρηστής διαχείρισης των αποθεμάτων του νερού θα προβαίνει καθημερινώς σε διακοπή υδροδότησης των παρακάτω περιοχών:
Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ένα νέα ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις.
Σελίδα 1 από 234
HomeΡΟΔΟΣ Top of Page