ΡΟΔΟΣ (3005)

Τελευταία νέα από την Ρόδο.

Με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κα Kate Smith, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Η κα Smith, την οποία συνόδευε η πρόξενος της Βρετανίας στη Ρόδο κα Ράνια Κοσσιώρη, ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη προ τριμήνου, ενώ την συνδέουν παλιοί δεσμοί με τη χώρα μας, αφού ξεκίνησε την διπλωματική της καριέρα στην Αθήνα, όπου είχε υπηρετήσει ως γραμματέας Β' Πολιτικών Υποθέσεων & Ακόλουθος Τύπου, από το 1991 ως το 1994.
Η Θεατρική Ομάδα THEORION , του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου Ωρίωνας, παρουσιάζει την κωμωδία του Ερρίκου Φον Κλάιστ Η ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑΜΝΑ . Μια δίκη, που έχει για αντικείμενο τη σπασμένη στάμνα του τίτλου, γίνεται αφορμή για μια ολοζώντανη τοιχογραφία μιας κοινωνίας που βρίσκει τις αναλογίες της σε κάθε εποχή, αφού ξεδιπλώνει θέματα όπως αυτά της εξουσίας, του έρωτα, της καταπίεσης του είναι και του φαίνεσθε. Επιμέλεια παράστασης: Κωνσταντίνος Μανής
Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (1.5.2017 - 31.10.2017), της προγραμματισμένης συνεδρίασης για 26.4.2017 του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δωδεκανήσου, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Ρόδου (28.4.2017) και της σημερινής απογευματινής του συνάντησης με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου με το Διοικητή της Πύραρχο κ. Τσαπούρα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εντατικοποίηση της προετοιμασίας όλων των αρμοδίων πλευρών ενόψει της πιο δύσκολης αντιπυρικής περιόδου που προβλέπεται να αντιμετωπίσουμε λόγω:
Με αφορμή Δελτίο Τύπου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάσου σχετικά με το σφαγείο του νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης δηλώνει τα εξής:
Στο πλαίσιο της προωθητικής καμπάνιας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για την προβολή του νησιού μας στη γερμανική αγορά και σε συνέχεια της φιλοξενίας του Γερμανού χρυσού Ολυμπιονίκη, Christian Reiz, τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα φιλοξενηθεί στη Σύρο για μία εβδομάδα ο Γερμανός Χρυσός Παραολυμπιονίκης, Niko Kappel. Ο Niko Kappel θα φτάσει στο λιμάνι της Σύρου, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 και ώρα 21:10 με το Blue Star Naxos, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή από εκπροσώπους του Δήμου, ενώ θα συνοδεύεται από γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία θα καλύψουν τη διαμονή του. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, επιλέγοντας καινοτόμες ενέργειες για την προβολή του νησιού μας μέσω της τηλεόρασης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου, επιδιώκει να διεισδύσει στις ξένες αγορές και κυρίως στη γερμανική, που προσελκύει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε το Δελτίο Τύπου για την επικείμενη άφιξη του Niko Kappel στη Σύρο.
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι παρεμβάσεις στην πόλη της Ρόδου από μεικτά συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να βελτιωθεί η αισθητική και λειτουργική εικόνα, ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 21 Απρ 2017, το Σεμινάριο – Εργαστήρι Μοντέρνας Τέχνης για παιδιά στην έδρα του Σκακιστικού Ομίλου ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» στο τέμενος του Αλί Χιλμί Πασά. Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν το Ωδείο Δωδεκανήσου και ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ», εντασσόμενο στο «τέχνης άνοιξη» του Φεστιβάλ Τέχνης Ρόδου με χορηγό επικοινωνίας το ραδιόφωνο Λυχνάρι. Η κ. Νεκταρία Κασιώτη από τις 18 μέχρι τις 21 Απριλίου, οδήγησε τους συμμετέχοντες με μαγικό τρόπο σε ένα ταξίδι τέχνης χρώματος και δημιουργίας ,επικεντρώνοντας την αναζήτηση, στα έργα των Kandisky, Matisse, Picasso και Modigliani. Οι πίνακες αλλά και η τεχνική των μεγάλων αυτών ζωγράφων, έγινε αφορμή δημιουργίας στο εργαστήρι που ακολούθησε του σεμιναρίου, με τους συμμετέχοντες άλλοτε να γίνονται μικροί Kandinsky αντιγράφοντας τους κύκλους του Ρώσου ή τα πορτρέτα του Picasso και τα πρόσωπα του Modigliani., άλλοτε με τα ψαλίδια μικροί Mattise δημιουργώντας κολάζ πάνω σε λευκό καμβά.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει το ζήτημα προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος της Προστατευόμενης Περιοχής Καρπάθου – Σαρίας και διατήρησης και ενίσχυσης της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισής της, με Ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κ. Κόνσολας με πρότασή του στο Υπουργείο, τονίζει την ανάγκη έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για το χαρακτηρισμό της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της Βόρειας Καρπάθου, της νήσου Σαρίας και των Αστακιδονησίων, ως «Περιφερειακό Θαλάσσιο Πάρκο» (Π.Θ.Π.Β.Κ.Σ.Α) και την ενδυνάμωση του Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας με επιστημονικό προσωπικό. Η αποτελεσματική υλοποίηση των δράσεων διαχείρισης του υφιστάμενου φορέα στην περιοχή αρμοδιότητάς του και η εύρυθμη λειτουργία του, θα είναι εφικτές μόνο με την ενίσχυσή του από το Υπουργείο, ώστε να μπορούν να προβληθούν όχι μόνο οι αξίες του τόπου μας, αλλά να διατηρηθεί ανέπαφος ο φυσικός του πλούτος.
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αύριο 22/4/2017 στη νότια χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου ενημερώνουν ότι:

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται «πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού για αύριο Σάββατο (22-4-2017) στη νότια χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.»
Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος με οχήματα και του εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών στα Δωδεκάνησα, αναδεικνύει με Eρώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας. Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται και στην αποδέσμευση κονδυλίων για την ενίσχυσή των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και επιπλέον οχήματα, ενώ, παράλληλα, τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των κτιριακών του εγκαταστάσεων. Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η ενίσχυση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα θα αμβλύνει τα προβλήματα δυσλειτουργίας και θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Σώματος στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.
Σελίδα 1 από 215
HomeΡΟΔΟΣ Top of Page