Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διεθνές συνέδριο φιλοσοφίας 13-07-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στη Ρόδο διεξήχθη με επιτυχία το διάστημα από 7 έως 11 Ιουλίου το 29ο συνέδριο φιλοσοφίας με θέμα «Η Ηθική και πολιτική φιλοσοφία των Ελλήνων (από τους προσωκρατικούς μέχρι και τους νεοπλατωνικούς» που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Εταιρία Ελληνικής Φιλοσοφίας, το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού και την Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.


Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν περίπου 200 άτομα ήταν υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και είχε τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων. Κατά τη χτεσινή μέρα οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νησί, να δούν τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του και να ζήσουν τη ροδίτικη φιλοξενία, ενώ την προηγούμενη μέρα επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στη Λίνδο.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χτες στην περιφέρεια για το θέμα η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος παιδείας και δια βίου μάθησης Χαρούλα Γιασιράνη αναφερόμενη στη διεξαγωγή του δήλωσε τα εξής: «Διεξήχθη ένα πολύ σημαντικό συνέδριο το οποίο τέθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η επιλογή της Ρόδου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου πέραν της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής της θέσης έγινε ειδικά λόγω της σχέσης που έχει η Ρόδος με τη φιλοσοφία και μάλιστα στα χρόνια της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου.
Διαβάστηκε 118 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΡΟΔΟΣΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διεθνές συνέδριο φιλοσοφίας 13-07-2017 Top of Page