Λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία 11-08-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η «φλόγα της αγάπης» θα διατρέξει κεντρικούς δρόμους της Ρόδου στις 16 Αυγούστου οπότε και θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας η 15η λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία και για το σημαντικό αυτό γεγονός, χθες, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου μέλη της οργανωτικής επιτροπής.


Καταρχήν, μίλησε, βέβαια, ο εκπρόσωπος των βασικών διοργανωτών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ρόδου ο «Άγιος Εφραίμ», κ. Φιλήμονας Νικολάου ο οποίος ανέφερε ότι έχει συγκροτηθεί μία οργανωτική επιτροπή που δούλεψε όλο αυτό το διάστημα και από τα στοιχεία που έχουν θεωρούν ότι η λαμπαδηδρομία θα έχει πολύ καλή συμμετοχή.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όλους όσοι τους στηρίζουν αυτό το διάστημα για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας αυτή τη διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ξεκινώντας από τον Σύλλογο του Ξυλοκάστρου και πλέον η αφή της φλόγας γίνεται σχεδόν απ’ όλους τους Συλλόγους που μετέχουν στην πανελλήνια Ομοσπονδία.

Είπε, ακόμη, ότι, φέτος, επέλεξαν μία τελείως διαφορετική διαδρομή αφού, όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια η αφή της φλόγας γινόταν στον Άγιο Παντελεήμονα και περπατώντας έφθανε μπροστά στο Δημαρχείο όπου λάμβανε χώρα η κεντρική εκδήλωση.

Φέτος, η απόφαση που λήφθηκε είναι η αφετηρία να είναι στο Νοσοκομείο από τον Σύλλογό τους, απέναντι από το παρεκκλήσι όπου εκεί θα ανάψουν τη δάδα, θα γίνει μία δέηση και στη συνέχεια θ’ ακολουθήσουν μία διαδρομή δεκαεννέα χιλιομέτρων για να φθάσουν στην έκθεση Κρεμαστής που τα τελευταία έξι χρόνια τους φιλοξενεί με ενημερωτικό περίπτερο.

Το πρωί θα γίνει αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο Κρεμαστής και, όπως είπε ο κ. Νικολάου, είναι μία ευκαιρία συμπολίτες μας από τα γύρω χωριά να δώσουν αίμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι αυξημένες. Η αφή της φλόγας θα γίνει από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μιχάλη Σεΐτη που, όπως είπε, είναι πραγματικά μεγάλη τιμή. Αναφέρθηκε και στη βοήθεια από την Περιφέρεια με τα πανό και τις τρεις δάδες που έφερε στο σύλλογο.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος πολιτισμού της περιφέρειας, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο οποίος μετέχει στην οργανωτική επιτροπή, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την πρόσκληση. Όπως είπε, σημασία έχει να προσφέρεις στους ανθρώπους αυτούς για το έργο το οποίο επιτελούν και οι εθελοντές αιμοδότες έχουν σώσει πολλούς συνανθρώπους μας.
Διαβάστηκε 94 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΡΟΔΟΣΛαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία 11-08-2017 Top of Page