ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΩ

Διαβάστηκε 12183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Γράμματα στη Ροδώ» με την Νικητάδαινα… Η εκπομπή Γράμματα στη Ροδώ * η οποία μεταδίδεται από την τηλεόραση «Αιγαίο» μια φόρα την εβδομάδα , πραγματεύεται θέματα, κοινωνικού , πολιτισμικού , πολιτικού ενίοτε δε και ιατρικού περιεχομένου. Φιλοξένει , κάθε φορά, έναν προσκεκλημένο από το χώρο των επιστημών, των τεχνών ‘η της πολιτικής.

Χωρίζεται σε δυο ή τρεις ενότητες , της οποίες διαχωρίζουν διαλείμματα. Συνήθως η πρώτη ενότητα αφορά στην προσωπικότητα του προσκεκλημένου. Γίνεται κατά τέτοιον ένα αφιέρωμα. Στην προκείμενη περίπτωση παρεμβάλλονται βίντεο διάρκειας 3’-10’ με προσωπικότητες οι οποίες μιλούν για το έργο του. Ο χρόνος της εκπομπής ποικίλει από 1 ώρα έως 2 ώρες. Η πρόθεση μας είναι να περιοριστεί στην 1,30’ της ώρας. Εξελικτική προοπτική της εκπομπής θα είναι η παρουσία δύων ή τριών προσκεκλημένων , όποτε ίσως να παραληφθεί ή και να περιοριστεί το σκέλος του αφιερώματος και η εκπομπή να εστιάζει κυρίως σε ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου θέματος από την προαναφερθείσα θεματολογία προτεινόμενος τίτλος σε αυτών των περιπτώσεων: «Πρόσωπα εν δράσει». Ενδέχεται ωστόσο η εκπομπή να παραμείνει ως έχει.

Ροδώ*: Καλυμνιά γυναίκα της αρχαιότητας (5ου -4ου π.Χ. αιώνα) της οποίας το όνομα αναγράφεται μεταξύ άλλων ονομάτων όπως: Στεφανώ, Τύχη, Ευτελιστράτη, δε μαρμάρινες πλάκες οι οποίες ευρέθησαν σε ανασκαφές οι οποίες έγιναν κατά τους χρόνους 1930-1932 στη θέση «Πηγάδια» , σε αρχαίο ναό αφιερωμένο στο Δάλαο Απόλλωνα και μετέπειτα Χριστό της Ιερουσαλήμ. Σήμερα βρίσκονται άλλες στο μουσείο Καλύμνου και άλλες στο Βρεττανικό.

Η Ροδώ απελευθερώνει δούλους, αφιερώνει ανδριάντες στο Δάμο-Δήμο και έχει εν γένει μια δυναμική παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα της εποχής της, στο νησί. Εμείς σήμερα κατά κάποιων τρόπο απολογούμεθα προς αυτήν την αρχαία Ελληνίδα, τι κάνουμε και πως αξιοποιούμε τα δυναμικά κληροδοτήματα των προγόνων μας.


Δείτε το Trailer της εκπομπής.

Super User

Ιστότοπος: www.2nm.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ MUSIC FACTORY »

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου popi karvouni Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 10:15 δημοσιεύθηκε από popi karvouni

    mporite na anevasete to video apo to lukeio ellinidon to deshmo tou matiliou...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΕΚΠΟΜΠΕΣΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΩ Top of Page